Rahmana

Rahmana Dziubany

Čestný host, duchovní podpora kempu

Rahmana Dziubany je jedním z předních seniorských učitelů a mentorů Tanců univerzálního míru v Německu a na celém světě. Poté, co v polovině osmdesátých let rozšířila tance v německy mluvících zemích a v Polsku, byla první učitelkou, která v roce 1989 přivezla tance do bývalého Československa. Vyvinula různé tréninkové taneční formáty pro použití s dětmi, lidmi s postižením a také jako nástroj prevence syndromu vyhoření.

Rahmana je na súfijské cestě od roku 1984 a mezitím působí jako duchovní průvodkyně – muršida – súfijského řádu Ruhaniat, přičemž úzce spolupracuje s Pirem Shabdou. Studuje a cestuje po celém světě s Muršidou Mariam Baker a facilituje skupinovou duchovní práci.

Vede vlastní mezinárodně oblíbené seminární centum Ananda nedaleko Berlína a propojuje Východ a Západ tím, že každoročně přivádí skupiny poutníků do svého indického domova – ášramu Ananda v Tamilnádu.

Úspěšně kombinuje mystiku a kreativitu. Její práci se dostává velkého uznání a podpory ze strany zdravotnických zařízení. Rahmana je úžasná vypravěčka, učí s humorem, hrami, meditací, prací s tělem a dramatizací. Řadu let vedla kurzy v Nesměni s Ludmilou a ráda se každoročně vrací do české rodiny.